Mit nye liv starter i morgen!

Mit nye liv: Dag #1

img_9445

Jeg er lige trådt ind af døren hjemme i mine trygge rammer efter otte inspirerende timer på skolebænken hos Flytryg ved lufthavnen i København. I omkring tre måneder har jeg vidst, at jeg skulle på kursus i denne weekend, for at komme af med min flyskræk, og efter dag ét er jeg kommet et lille skridt nærmere troen på, at det kan lykkes. Takket være to meget kompetente og seriøse undervisere og en masse ligesindede med de samme udfordringer at slås med.

I dag har jeg nemlig mødt 20 helt almindelige velfungerende medkursister, som jeg er forbundet med på en helt andet måde end andre i mit netværk. I vores ellers rationelle, kloge, sjove, kærlige og kvikke hjerner har vi alle et irrationelt spot, som tærer så meget på kræfterne, at vi ikke vil finde os i det mere. For første gang i mit liv har jeg været i lokale med en kæmpe flok, som beskriver flyvning og tiden op til en flyvning med mere eller mindre de samme ord som jeg, og det giver mig en vished om, at jeg ikke er alene. Det vidste jeg sådan set godt, men bare det at tale med nogen om flyangst, som ikke godhjertet og velmenende forsøger at rationalisere alt og forklare mig at det nok skal gå, det har været en øjenåbner og en kæmpe inspiration.

Vi har alle sat ord på, hvad det er, vi konkret frygter, og hvad vi selv mener, har været medvirkende til at skabe den angst, vi bærer rundt på. I dag har jeg fundet ud af, at der er andre end mig, der kalder jetbridgen for dødsgangen, at man også kan være angst for at blive angst, og at vi lever i en konstant risikoberegning, som nogle af os så bare går mere op i end andre. Man kan også blive smittet med andres ubehag og selv videreudvikle på den, og så har jeg i dag lært, hvorfor vores humoristiske sans og vores hørelse svækkes som det første, når vi er angst. Jeg kan mærke at kurset omhandler en essentiel omstrukturering af tankegangen, som jeg kommer til at tage med mig videre i alle livets aspekter.

Det er samtidig et faktum, at 30-40% af os alle her i Vesten har det vanskeligt med at flyve, men de fleste lever nok bare med det eller holder sig fra de imponerende maskiner. Det har jeg ikke tænkt mig, og i morgen venter endnu en kursusdag, som jeg er overdrevet spændt på!

Øverst er et lille sneak peak over de udfordringer der blev nævnt i forhold til det tekniske ved en flyvning, og hvad der påvirker vores psyke, når vi flyver.

More to come mañana!

Kh

Christina Bjørn

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Mit nye liv starter i morgen!