Solferie uden skadelige stoffer

Vil du med i kostumen?

Jeg elsker kostumer, og jeg elsker at klæde mig ud! Og det er nok derfor, jeg føler mig ekstra godt tilpas i kostumekælderen under Danmarks Radio, som har Skandinaviens største samling af kostumer. Hele 65000 stk. – eller hvad der svarer til 3 kilometer bøjlestang! Umuligt at forestille sig, men tro mig, det er meget tøj.

Kostumerne bruges ikke kun til DR’s egenproduktioner, som Bedrag, Versus og i sin tid Husk Lige Tandbørsten, som jeg var medvært på i 2012. De udlejes også til filmoptagelser, reklamer, teaterstykker, fester, you name it.

I anledning af, at det snart er kulturnat i København, mødtes jeg forleden med min søde kollega, Ditte Jørgensen, som er skrædder i DR på 10. år og som sørger for, at jeg og de andre værter tager os ud fra vores absolut bedste side, når vi laver TV.

Her i indlægget kommer du med på et lille sneak peak i skatkammeret, som kan opleves på helt tæt hold under Kulturnatten den 14. oktober 2016. Bestemt et besøg værd! Læs mere om arrangementet her, hvor du også kan se, hvad DR ellers åbner dørene for den aften/nat.

img_7975Herover: mig foran et spejl hvor zebra-sættet fra den første udgave af Husk Lige Tandbørsten står.img_7993Herover: afdelingen for nationaldragterimg_7973Herunder og herover: Dragter fra julekalenderen “Pagten”. Dragter som Ditte har været med til at sy.img_7987Herunder: Kyllings mor fra Bamses billedbog. Hun optræder utroligt sjældens og taler i øvrigt spansk (!)img_7978Herover: Ditte viser mig afdelingen for kropsformer. Her kan du blive højgravid på ingen tid…img_7977Herover: Et lille (!) hjørne af skoafdelingen.img_7966Herover: En lille brøkdel af kostumens store lager af antikke og skøre accessories.img_7970Herover: Moodboard i stylisternes afdeling. De skeler konstant til, hvad der rører sig i modeverdenen.img_7969Herover. Kjolen af sugerør, søm og garn som Emmelie de Forest bar ved det internationale Melodi Grand prix i 2014. Den er skabt af Nikoline Liv Andersen og har været udstillet i Danmarkshuset i Paris.

img_7961Herover: Ditte og jeg i omklædningen, som efterhånden er beklædt med peptalks og personlige hilsner fra Tv-værter og kendte gæster.img_7959Herover: Dygtige Ditte i afdelingen for stoffer.

Herunder: Christian Fuhlendorff og jeg i tøj fra kostumen. Fuhlendorffs jakkesæt er senere blevet flittigt brugt af Bubber.SH-31830-1024x682Herunder: Mig i tøj fra bl.a. Malene Birger og Wolford. Tøj som efterfølgende er kommet i kælderen på DR.cb-hlt-paillet-og-glitterHerunder: Paillet-stilletter fra Jette Riis som efter showet også ryger i kostume-kælderen.bb-17493-kopiHerunder: Hawaii-tema i Husk Lige Tandbørsten.68637307 Følg med på bloggen, hvor jeg senere tager en snak med én af DR’s dygtigste makeup-artister og frisører om de hemmelige tricks, der får værterne til at se så lækre ud!

Kh C

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solferie uden skadelige stoffer